Tags

, , ,

Expozițiile de artă – pe cât de frumoase pe atât de rare sunt la Cluj, încât poate ar fi cazul să-mi reprofilez blogul. Dar să nu pornim cu stângul, haideți să vorbim despre o expoziție pe care ar fi păcat să o ratăm. Mai sunt doar patru zile pentru a vedea lucrările artistei Manuela Botiș, deci neapărat să vă faceți un pic de timp pentru artă!

Expoziția este organizată de Muzeul de Artă Cluj Napoca aflată sub administrarea Consiliului Local Cluj, iar obiectele de artă sunt expuse la sediul muzeului din Piața Unirii, nr. 30.

expoziție manuela botiș la cluj

Manuela Botiș este o artistă renumită pe plan european încă din anii ’90. Ea a devenit membră a Uniunii Artiștilor Plastici din România, a Rețelei Textile Europene și a organizației Olympic Fine Arts și și-a expus picturile și obiectele de artă decorativă în marile orașe europene: Muzeul de Artă din Lyon – 1990, Frederickberg House din Copenhaga – 1996, a 50-a ediție a Expoziției Federației Internaționale Feminine din Paris – 2008 – ca să amintim doar câteva expoziții ale artistei.

Am citit diferite recenzii ale acestei expoziții, însă eu vreau să vă scriu ce am văzut eu vizitând această expoziție: feminitate, contrast și armonie în ceeace privește coloristica, tematica inspirată din credința și arta poporului românesc.