Tags

, , , , ,

Dragi cititori, vă invit la o seară excelentă de cultură și divertisment de înaltă calitate!

opera

Opera Gala Jenö Janovics reunește două opere sub același puls liric,  Opera Națională Română din Cluj-Napoca și Opera Maghiară din Cluj. În secolul XX. Janovics Jenö a fost director de teatru în timpul căruia au fost construite cele două clădiri emblematice: Clădirea Operei și Teatrului Național Român. Clădirea numită Opera a fost construită în anul 1906, iar în anul 1910 a fost construită clădirea Teatrului Maghiar. 

În urmă cu peste 100 de ani Janovics a regizat primul film din Transilvania. El a inclus în repertoriu toate genurile teatrului muzical. A fost un susținător foarte loial al operei. El a fost primul care a prezentat publicului din Cluj operele compozitorului Puccini.

Gala Jenö Janovics va prezenta un repertoriu îndrăgit de publicul larg ce reunește operele compozitorilor ca: G. Rossini, G. Verdi, J. Strauss, R. Leoncavallo, F. Erkel, P. Mascagni, și G. Puccini. Regia artistică este semnată de Tiberius Simu. 

Sunt o persoană care crede că o piesă de teatru sau o expoziție adaugă un plus la educația noastră generală echilibrată. Vă invit deci să participați la acest eveniment vineri, 6 noiembrie 2015. Buna dispoziție este obligatorie!

Biletele le puteți comanda online pe biletmaster.ro.